top of page

Stoppen met ondernemen en terug in loondienst?

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2022

"OMG, dat ondernemen soms 😫 Moet ik niet weer terug in loondienst?" 😱

Op moeilijke momenten wanneer ik er even HELEMAAL klaar mee ben en te veel stress heb, denk ik wel eens: "Moet ik niet gewoon (een tijdje) terug in loondienst?"

Ik wil namelijk een zo stressvrij mogelijk leven. ⁠

MAAR ik vind vrijheid ook belangrijk en doen wat ik het allerleukst vind.

En als ik weer in loondienst zou gaan dan: ⁠

> Kan ik niet volledig doen wat ik leuk vind. Ik vind het geweldig om toffe content te maken (voor insta, podcasts, video's, blogs), maar ik wil ook masterclasses en workshops geven, cursussen bedenken en coachingsessies doen. ⁠

In loondienst zit je vaak vast aan een functie met een bepaald takenpakket. En kun je niet zoveel uiteenlopende dingen doen. Tenzij je misschien in een heel klein bedrijf werkt of een hoge functie hebt. Maar voor je zo'n hoge functie hebt ben je vaak ook weer járen verder. ⁠

Zelfs al heb je een functie waar je zelf mag bepalen wat je doet, zou ik de vrijheid missen om te werken waar en wanneer ik wil. ⁠

- Kan ik doordeweeks niet spontaan even 's ochtends langs m'n kleine nichtje. Niet even zomaar lunchen in de stad of lekker 2 uurtjes lezen in de zon. ⁠

- Dan kan ik überhaupt doordeweeks overdag niks doen, behalve werk (of er vrij voor vragen). Dan moet alles na werktijd. ⁠

- Boodschappen doen na een lange werkdag of in het weekend. Al wil je in het weekend natuurlijk ook gewoon leuke dingen doen, ontspannen en bijkomen. ⁠

Het zit 'em in de kleine dingen die ik kan doen als ik voor mezelf werk die een mega gevoel van vrijheid geven en daardoor een enorme impact op m'n leven hebben. ⁠

Daarvoor hoef ik niet per se met m'n laptopje op Bali te werken. Maar dat kán natuurlijk wel! ⁠

⁠En alleen al die mogelijkheid hebben om te denken: "Ik ga overmorgen lekker 3 dagen naar Barcelona". Of zo simpel als: de zon schijnt, ik klap m'n laptop dicht en ga naar buiten..


..en me aan helemaal NIEMAND te hoeven verantwoorden, niemand die 'goed' hoeft te keuren wat ik wil doen en wanneer, hoe ik werk, waar ik werk en hoeveel, geeft zo'n een enorme vrijheid die ik niet in zou willen ruilen! 😍


Verlang jij er ook naar om je werkleven helemaal op jouw manier in te richten? Wil jij je passie ontdekken en daarmee voor jezelf starten?


Omdat je weet dat er meer in je zit en voelt dat je meer voldoening uit je werk en je leven kan halen?


Misschien is de online cursus ‘Van Baan naar voor Jezelf Beginnen’ iets voor jou. Deze is speciaal voor HSP’ers die willen ontdekken wat hun passie is en hoe je daarmee voor jezelf kunt starten, zodat je eindelijk kunt stoppen met die passieloze, uitputtende 9-5 baan in loondienst.
Comments


bottom of page