top of page

Dit boek veranderde mijn leven met hooggevoeligheid

Jarenlang heb ik niet lekker in m'n vel gezeten, maar ik begreep niet goed waarom. Volgens het plaatje had ik best een leuk leven: een hbo-diploma, prima baan, druk sociaal leven, maar toch voelde het niet zo. Ik dacht regelmatig: is dit het nou? Is dit hoe de rest van mijn leven eruit zal zien?

5 dagen in de week lange dagen werken, ’s avonds gesloopt zijn, dan eindelijk weekend en na 2 dagen was het alweer maandag en begon de week opnieuw.


Ik voelde me lange tijd anders. Ik was vaak ziek en had regelmatig hoofdpijn. Ook dacht ik: waarom ben ik zo anders? Iedereen lijkt fulltime werken voor een baas prima te vinden. Waarom ik dan niet?


Toen ik - door het boek Hoogsensitieve Personen - ontdekte dat ik hooggevoelig ben vielen er allerlei puzzelstukjes op z’n plek. Waarom ik na een werkdag het liefst naar huis wilde als iedereen op werk nog ging borrelen. Of waarom ik onder druk niet goed kon functioneren.

Herken je mijn verhaal? Dan zou ik het boek je zeker aanraden om te ontdekken of je hoogsensitief bent en hoe je kunt floreren in een maatschappij die niet voor jou gemaakt is.


Hoogsensitieve Personen: hoe je overeind blijft als de wereld je overweldigt


Een op de vijf mensen is hoogsensitief. Ondanks dat dit een mooie eigenschap kan zijn, ervaren veel mensen hun gevoeligheid als last. Ik heb dit lange tijd - en soms nog steeds - ook zo ervaren.


Maar dit boek was echt een eyeopener. Het was zo herkenbaar en ik begreep ineens veel beter waarom ik me zo anders voelde, zo snel moest huilen of overprikkeld was. Of waarom ik na een werkdag de enige leek die totaal geen had om nog een borrel te doen, pfff.. ik wilde naar huis - en snel!


(Het boek is oorspronkelijk geschreven in het Engels en daar vind ik de ondertitel eigenlijk nog veel mooier.


"How to thrive when the world overwhelms you."

Hoe flóreer je als de wereld je overweldigt. Dat geeft veel meer aan over hoe je als HSP (hoogsensitief persoon) echt kunt léven in plaats van alleen maar te overleven.


Wil je weten of jij ook hoogsensitief bent en tips voor hoe je met je gevoeligheid kunt omgaan? Bestel het boek hier.


Comments


bottom of page