top of page

Minder werken is niet lui

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2022


Minder werken is lui is een belemmerende overtuiging waar ik afgelopen jaren vaak tegen aan liep. Ik ben opgegroeid met het idee - gestimuleerd door onze maatschappij - dat hoe harder je werkt hoe beter. Als je dat niet doet, ben je lui. Een baan die leuk én ontspannen is bestaat niet. Van dit idee raakte ik enorm gestresst. Ik merkte namelijk dat elke week hard en veel werken niet voor mij was weggelegd: het was overweldigend, ik was constant moe en had weinig energie. Ik schaamde me en voelde me zwak dat ik een fulltime baan niet aankon. Er zijn toch mensen op de wereld die nog veel harder werken dan ik, in veel slechtere omstandigheden? Hoor je hen klagen? Wat geeft mij het recht om erover te zeuren?

Maar ik dacht ook: wanneer is het genoeg?! Op welk moment ga ik dan stoppen met keihard over m’n eigen grenzen te gaan? Wanneer accepteer ik dat ik niet goed tegen stress kan? Dit was niet hoe ik mijn leven wilde leven. Ik ben bevoorrecht met het feit dat ik de keuze heb om te doen wat ik leuk vind i.p.v. te werken om te overleven. Dan ben ik toch gek als ik dat niet doe?

Ik ben ambitieus en klaar om de wereld een mooiere plek te maken, maar dit wil ik niet doen door mee te doen aan de ratrace (hard werken, geld verdienen en spullen kopen die je niet gelukkig maken). Ik wil een leven creëren buiten de ratrace waarin ik tijd en ruimte heb om te bedenken hoe ik op een slimme manier kan werken en geld kan verdienen met iets dat me voldoening geeft. Dat maakt me toch geen lui persoon?

Nu ben ik mijn eigen werk aan het creëren door mijn visie te delen met de wereld en mensen te helpen het leven te leiden op hun eigen voorwaarden. Soms twijfel ik of hetgeen waarin ik geloof wel realistisch is of dat ik te idealistisch ben. Moet ik wakker worden uit m’n droom en de echte wereld betreden? Hell no! I AM AWAKE en DIT is MIJN echte wereld.


Heb jij behoefte om ook minder te werken?
Comments


bottom of page