top of page

Waarom je moet stoppen jezelf te verwennen met spullen, omdat je zo hard werkt

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022

Ik spreek veel vrouwen die niet blij zijn met hun werk. Vrouwen die met enorme tegenzin naar werk gaan. Die vaak denken: waarom doe ik dit nog?!


Die leuke spullen kopen om zichzelf na een kut werkweek een beetje op te vrolijken. Dan is dat harde werk of die saaie baan tenminste nog ergens goed voor. Toch?


Ik snap je! I've been there. Dat geeft je op korte termijn tenminste toch een beetje een goed gevoel. Maar dat gevoel is ook maar van korte duur. Al snel wil je weer iets nieuws, om je weer iets beter te voelen.


Ik zie dat vrouwen vaak blijven hangen in die 😞-baan en dus vervolgens zichzelf blij proberen te maken met leuke spulletjes in 't weekend.


Maar als je heel eerlijk bent, heb je dan echt die spullen nodig die je nu voor een koopje op de kop tikt?!


Weer een nieuwe jas..

Nog een paar schoenen.

Of dat leuke rommeltje voor in huis..


En voel je je daar echt (langdurig) beter door? Of is er een andere oplossing voor nodig?


Door al die spullen te kopen en dat geld uit te geven hou jezelf gevangen in een levensstijl waar je niet happy van wordt. Namelijk: veel werken, zodat je die spullen kan kopen. Maar wat als je stopt met die dingen kopen om jezelf te verwennen en je jezelf verwent met minder werken, zodat je meer vrije tijd en rust hebt en meer kan genieten en al die spullen niet meer nodig hebt?


Of je kan sparen voor een buffer, zodat je tijdelijk helemaal kan stoppen met werken en je eigen bedrijf kan opzetten, zodat je je werkleven helemaal op je eigen voorwaarden kan inrichten? ⁠
Comments


bottom of page