module 5

In deze module leer je hoe je omgaat met druk van buiten af. Je leert omgaan met de verwachtingen van je omgeving en de maatschappij, hoe je 'nee' zegt en jezelf prioriteit maakt. Ook ontdek je hoe je zorgt voor minder afleiding en bewuster omgaat met social media. 

 

We gaan in deze module in op de volgende onderwerpen:

1. Hoe ga je om met de verwachtingen van anderen?

2. Hoe geef je je grenzen aan en maak je jezelf prioriteit?

3. Hoe ga je mindful om met social media?

Werkboek

In het werkboek vind je weer de bijbehorende opdrachten van deze module. Om alles uit het programma te halen is het belangrijk dat je de lessen die je leert ook gaat implementeren in je dagelijks leven.

 

Neem weer echt even de tijd om alle opdrachten uit te voeren, het zal je veel inzichten geven.  Succes! 

Video 1. Hoe ga je om met verwachtingen van anderen? 

Vaak ervaren we stress doordat we het gevoel hebben of niet kunnen voldoen aan onze eigen eisen (zoals besproken in de vorige module waarin je hebt gewerkt aan  de overtuigingen die jij zelf hebt over wat je zou moeten doen) en als we het idee hebben niet te kunnen voldoen aan de eisen van anderen of van het leven. 

In deze videoles leer je hoe je omgaat met de verwachtingen van anderen.

 

Duur: 11 minuten

Video 2. Hoe geef je je grenzen aan en maak je jezelf prioriteit?

Hoe ga je ermee om als je het best wel moeilijk vind om nee te zeggen? Het is belangrijk dat je voor jezelf durft op te komen en je grenzen aangeeft. 

 

Daar ga je in deze videoles mee aan de slag! Ook word je je bewust van waar jouw grenzen eigenlijk liggen en hoe je omgaat met het schuldgevoel wanneer je 'nee' zegt. 

Duur: 18 minuten

In deze videoles word je je bewuster van je social media gedrag en wat voor invloed dat op je heeft.

 

Ik deel al mijn tips over effectieve manieren om bewuster om te gaan met social media. Zodat je minder afleiding hebt en meer tijd en energie voor dingen die bijdragen aan jouw persoonlijke geluk. 

Video 3. Hoe ga je mindful om met social media? 

Duur: 16 minuten