top of page

module 4

In deze module leert Anaïta Nasser, gastexpert van het programma en NLP coach je meer over hoe je omgaat met belemmerende overtuigingen zodat je het leven kan leven dat jij wilt, zonder druk van buitenaf. Maar hoe ga je om met de druk vanuit jezelf? Hoe word je je bewust van je belemmerende overtuigingen en hoe zorg je dat je ze doorbreekt? Bewustwording en weten hoe je ze omzet is de eerste stap, maar net zoals altijd geldt ook hier: implementeer je de kennis ook echt in je leven? Dan pas komt er echte verandering. 

 

We gaan in deze module in op de volgende onderwerpen:

1. Hoe ontstaan belemmerende overtuigingen en welke overtuigingen heb jij?

2. Waarom het zo belangrijk is om je continu bewust te zijn van je belemmerende overtuigingen

3. Hoe zet je je belemmerende overtuigingen om in helpende overtuigingen?

Werkboek

In het werkboek vind je weer de bijbehorende opdrachten van deze module. Om alles uit het programma te halen is het belangrijk dat je de lessen die je leert ook echt gaat implementeren in je dagelijks leven. Het is soms best veel, dus pik eruit wat voor jou werkt. In deze module zit ook een bonus e-book, die vindt je onderaan. 

 

Neem weer echt even de tijd om alle opdrachten uit te voeren, het zal je veel inzichten geven.  Succes! 

Video 1. Hoe ontstaan belemmerende overtuigingen en welke overtuigingen heb jij? 

In deze videoles leer je hoe belemmerende overtuigingen ontstaan, wat overtuigingen precies zijn en hoe je achter je eigen belemmerende overtuigingen komt. We weten soms zelf niet echt wat ons tegenhoudt om bepaalde keuzes te maken. Ook leer je meer over het Imposter Syndroom. Het gevoel dat je elk moment door de mand kunt vallen, omdat je niet goed genoeg bent in wat je doet. 

Duur: 14 minuten

Video 2. Waarom bewustwording van je belemmerende overtuigingen zo belangrijk is

In deze videoles leer je waarom het zo belangrijk is dat je je continu bewust bent van overtuigingen die jou tegenhouden. Dat je weet dat je een mens bent met gedachten en die gedachten niet zelf bent. 

Je leert bepaalde gevoelens zoals spanning en angst accepteren, i.p.v. je hierdoor tegen te laten houden. 

Duur: 14 minuten

In deze videoles leer je in 3 stappen hoe je de belemmerende overtuigingen die je hebt aangeleerd omzet in bekrachtigende overtuigingen, overtuigingen die je niet langer tegenhouden, maar juist helpen om het leven te krijgen waar jij zo blij en enthousiast van wordt.

In de opdrachten in het werkboek ga je hier verder mee aan de slag.

Video 3. Hoe zet je je belemmerende overtuigingen om in helpende overtuigingen?

Duur: 12 minuten

bonus: e-book 'volg je verlangen'

Screen Shot 2020-10-30 at 13.48.36.png
bottom of page