top of page

3 tips die je helpen voor jezelf te starten

Bijgewerkt op: 25 jan. 2023

Zou jij graag iets voor jezelf willen beginnen? Maar twijfel je al een tijdje? Weet je niet waar je moet beginnen of vind je het super spannend?

 Deze 3 tips helpen je om voor jezelf te starten 💥

1. Weten wat je wilt verkopen & aan wie


Wat is het product of de dienst die je graag wil je aanbieden? Waar ben je goed in? Wat is iets dat je nu al als hobby of gratis voor mensen doet, waar je geld mee zou kunnen verdienen?

En voor wie is jouw product of dienst bedoeld? Durf een specifieke doelgroep te kiezen. Je zou misschien denken dat het het makkelijkst is om je aanbod aan iedereen te verkopen, dan aan een specifieke groep. Maar dat is het niet! 


Als je je op iedereen focust, focus je je eigenlijk op niemand écht goed.

Niemand voelt zich dan echt aangesproken, omdat het zo algemeen blijft en op iedereen toepasbaar moet zijn.

 2. Je hebt geen website, logo of huisstijl nodig om te beginnen


Je kunt je product of dienst ook gewoon al verkopen via Instagram, mail of Whatsapp.

Wat je wél nodig hebt is een manier voor mensen om je te kunnen betalen. Maar dat kan zo simpel als een betaalverzoek sturen.  Voor ik mensen hielp hun passie te ontdekken, minder te werken en voor zichzelf te starten, had ik een ander bedrijf: Studio Roo. Ik deed grafische vormgeving en maakte illustraties.

Vaak kreeg ik aanvragen en verkocht ik illustraties via Instagram DM, nadat ik een illustratie deelde op Instagram en mensen dit ook wilde hebben. Ik stuurde ze dan gewoon een betaalverzoek. Super simpel!


3. Spaar/zorg voor een buffer!


Als je weet wat je precies wilt gaan doen en ook hoe, betekent het niet dat je daar meteen genoeg geld mee verdient. Het kan wel, maar is zeker niet altijd het geval. Je hebt dus nog wel genoeg geld of een inkomen nodig. Dus wil je voor jezelf beginnen zonder geld?


Dan kun je alvast voor jezelf starten naast je baan, zo kun je het langzaam opbouw en wat bijverdienen.

Zorg ondertussen zorgen dat je (een stuk) minder geld uit geeft, zodat je kunt sparen voor een buffer. Deze helpt je om straks je baan op te kunnen zeggen en bijv. 3 maanden de tijd hebt om te zorgen dat je met je bedrijf genoeg geld gaat verdienen.


Vind je het lastig om minder geld uit te geven? Deze 6 stappen helpen je daarbij!Wil jij alles leren over wat nu echt de 5 belangrijkste eerste stappen zijn om voor jezelf te starten? Zodat je veel tijd, geld en energie kunt besparen én sneller je eerste klanten aantrekt?

👉 De Business Starter kit heeft alles wat je nodig hebt om op een simpele manier voor jezelf te starten. Je ontdekt wat nu echt de belangrijkste stappen zijn, waardoor je veel tijd & energie bespaart, weet wat er allemaal bij komt kijken en al sneller je eerste klanten aantrekt.

留言


bottom of page