top of page

module 1

In deze module leer je meer over prestatiedruk, wat stress met je doet en waarom we het altijd zo druk hebben. Je gaat reflecteren op waar je op dit moment staat in je leven staat. Je krijgt inzicht in de dingen die jouw geen energie (meer) geven en die je los mag laten. 

We gaan in deze module in op de volgende onderwerpen:

1. Waarom zijn we zo druk & gestresst?

2. Wat doet stress met ons? Hoe herken je je stresssignalen?

3. Waar sta jij op dit moment?

Werkboek

In het werkboek vind je de bijbehorende opdrachten van deze module. Om alles uit het programma te halen is het belangrijk dat je de lessen die je leert ook gaat implementeren in je dagelijks leven.

 

Neem echt de tijd om alle opdrachten uit te voeren, het zal je veel inzichten geven. Misschien vind je het fijner om met pen en papier te schrijven, pak er dan een notitieboekje bij, zet een kopje thee en misschien een rustgevend muziekje erbij en sluit je een (half)uurtje lekker af van de wereld. Je kunt natuurlijk ook 2 of 3 momentjes in de week plannen om hier aan te werken. Enjoy! 

Video 1. Waarom zijn we zo druk
& gestresst?

In deze videoles leer je meer over welke impact de prestatiemaatschappij waarin we leven op ons heeft en waarom de wereld uit balans is. Wat ervoor zorgt dat we allemaal zo druk zijn en we (onbewust) steeds meer stress ervaren. 

Ook ga ik het hebben over succes en waarom het 'succesplaatje' van onze maatschappij je waarschijnlijk niet gelukkig maakt. 

Duur: 13 minuten

Video 2. Wat doet stress met ons?

In deze videoles leer je wat stress met ons doet en waarom het belangrijk is om je eigen stresssignalen te herkennen, zodat je hier op tijd op in kan spelen.

 

Ook kom je erachter waarom Netflixen of scrollen door Instagram eigenlijk geen ontspanning is. En wat je lichaam en je hoofd dan wel nodig heeft om echt te ontspannen. 

Duur: 22 minuten

Video 3. Waar sta jij op dit moment?

In deze videoles ga ik je helpen om te reflecteren op waar je op dit moment in je leven staat. 

Wat ik zie is dat veel mensen streven naar een 'plaatje' dat ons niet echt gelukkig maakt. Dit komt doordat we continu te horen krijgen via (sociale) media en onze omgeving dat we hard moeten werken om succesvol te zijn en dat succes leidt tot geluk.  Je komt erachter waarom je nu nog niet bent waar je eigenlijk graag zou willen zijn.

Duur: 8 minuten

Visualisatie overtuiging

Download je werkboek hier

In dit werkboek staan de opdrachten van module 1

Screen Shot 2020-10-09 at 16.56.45.png
bottom of page